Hahmota hahmo -työpaja

Kouluvierailu ja nonstop -työpaja Limmifesteillä.

Sain kunnian olla mukana Limingassa järjestetyillä koko kansan kirjakarnevaaleilla, Limmifesteillä. Olennaisena osana juhlintaa olivat kirjailijavierailut Limingan kouluissa. Itse kyläilin Ojanperän ala-asteella kertomassa Myry-kirjoistani ja hahmosuunnittelusta. Lapset innostuivat heti erilaisista piirtämistehtävistä ja kuuntelivat kiinnostuneina millaista kuvittajan työ on.


Lauantaina oli vuorossa hieman erilainen lähestyminen hahmosuunnitteluun nonstop-työpajassa. Valmistelin erilaisia tehtäviä ja autoin vierailijoita löytämään sisäisen hahmosuunnittelijansa.
Mielestäni vierailut ja tapahtuma onnistuivat hyvin ja toivottavasti tulevaisuudessakin tulee tällaisia mahdollisuuksia. Mikäs sen hauskempaa kuin kohdata kohderyhmää näin pitkän koronarupeaman jälkeen. Päivät olivat hektisiä, mutta antoisia. Mukavinta oli huomata innostuksen pilke lasten silmäkulmissa, kun he piirsivät hahmojen ilmeitä. Eihän sitä koskaan tiedä, jos joku heistä sai kipinän alkaa vaikka lastenkirjaiijaksi.